בימים אלו, שבהם אנו שוהים בסגר עקב משבר הקורונה, אנו נמצאים בסיטואציה מאוד מורכבת מבחינה משפחתית. אנשים רבים שוהים בבית, במחיצת בני המשפחה, מה שלא פעם עשוי לגרום למריבות, קשיים והצפה של כעסים מן העבר, שיכולים להתפרץ בעת שהייה מרובה בבית, בחיק המשפחה. המשמעות היא סיכון להעלאת שיעור הגירושין. לכן, מתוך תחושת אחריות, מצאנו לנכון לחבר את המאמר שלהלן, שבמסגרתו לאו דווקא נעסוק בשאלה, כיצד יש לפעול בנושאים מסוימים בתחום המשפחה, אלא נסביר לכן/ם, הקוראות והקוראים, מהם הטיפים העיקריים, במקרה שמתגרשים, וכן כיצד הטיפים האלו יכולים לסייע לכן/ם להתגרש בצורה קלה.
כל זאת, נעשה לידיעתכן/ם ונוחיותכן/ם, הגולשות והגולשים. נבקש להבהיר כי המאמר שלהלן הוא מאמר כללי בלבד, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ספציפי. המאמר מנוסח בלשון זכר, אך פונה לשני המינים כאחד.
טיפים לגירושין יעילים:
לנהוג בכבוד:
כעורכי דין לגירושין, אנו יכולים להעיד כי לא פעם, בני זוג שנמצאים בהליך גירושין, שוכחים שהם לא מתגרשים מאויב או מאדם שהזיק להם. הם מתגרשים מאדם שעמו הקימו משפחה, הולידו ילדים, רכשו דירת מגורים וחיו עמו שנים רבות. לכן, הטיפ העיקרי והחשוב ביותר למתגרשים, הוא לנהוג בכבוד עם הצד השני. אם תנהגו בכבוד, ייתכן שהליך הגירושין יהיה קל ומהיר יותר. בלי להעליב, בלי לעשות דווקא, לא להכפיש חברים משותפים, לא להכפיש בני משפחה, ובטח לא לעשות מהלכים שכל כולם נועדו להקשות ולהתעמר. כאשר עושים זאת, פוגעים בצד השני, אבל גם מקשים על הליך הגירושין.
להיעזר בייעוץ משפטי:
עוד טיפ עיקרי חשוב, הוא לא לפעול לבד: כמו שלא הייתם מנתחים את עצמכם לבד, הרי שרצוי מאוד שלא תתגרשו, לפני שתבחנו את הזכויות שלכם בצורה עניינית ורצינית, עם עורכי דין גירושין. כלומר, גירושין יעילים ועניינים, יתרחשו רק כאשר תדעו מהן הזכויות שלכם ולאיזה תהליך אתם נכנסים. לכן, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין גירושין בכל שלבי ההליך ולהיות מיוצג על ידו.
לחתור להליך גישור:
כעיקרון, הליך גישור הוא חובה במסגרת גירושין. כלומר – עוד לפני הגשת תביעת גירושין, יש לפנות להליך של יישוב סכסוך. עם זאת, אנו מציעים גם לבחון הליך גישור וולונטרי שיתקיים בפני עורך דין גירושין בעל ניסיון. ישנם עורכי דין כאלה, שהם גם מגשרי גירושין. הליך גישור, הוא הליך שבמסגרתו לא צריך לנצח את הצד השני ולא לקיים התדיינות משפטית פורמאלית, אלא לנהל שיח, שמטרתו היא הבאת הצדדים לידי הסכמה. הליך גישור, יכול להביא את בני הזוג להסכם גירושין שיכלול את כלל נושאי הגירושין, כגון – משמורת ילדים, מזונות ילדים וכן חלוקת רכוש.
בהליך משפטי, אין לכם שליטה על ההליך: אתם תלויים בשופט וכפופים לדין. לעומת זאת, בהליך גישור אתם שולטים בהליך, קובעים מתי להיפגש ומהם הנושאים לדיון. לכן, תמיד כדאי לשקול זאת, בכפוף לייעוץ משפטי על ידי עורך דין גירושין.
לדעת לוותר, במקרים מסוימים:
עוד נושא משמעותי, הוא לדעת לוותר. כאמור, לא רק שלעיתים צדדים להליך גירושין נוהגים בחוסר כבוד, אלא שלעיתים הם בוחרים לעשות דווקא. לא מומלץ לעשות דווקא, אלא להיפך. כדאי לזכור שאינכם מתגרשים מאויב, אלא מאדם שעמו הקמתם משפחה. לכן, כדאי שתקשיבו לו ותזכרו שגם לו קשה ותדעו גם לוותר במקרים שבהם אין פגיעה אמיתית באינטרסים האישיים שלכם.
לא לערב ילדים:
טעות קשה שעושים זוגות שנמצאים בהליך גירושין, היא לערב את הילדים שלהם בסכסוך. מדובר בטעות חמורה, שכן עירוב של ילדים עשוי להסב להם נזק קשה מאוד – ולצמיתות. מעבר לכך, עירוב של ילדים בהליך הגירושין עשוי לגרום לסכסוך בינם לבין אחד ההורים. אל תעשו את זה וזכרו שילדים הם מחוץ לתחום. אל תעליבו את בן או בת הזוג שלכם ואל תכפישו אותו. הילדים שלכם זכאים להורים במשרה מלאה, גם אם הם גרושים.